От коалицията на Малинов: Възприемаме акта на специализираната прокуратура като пряка и груба намеса в предстоящите избори

"Специализираната прокуратура днес официално обяви, че е внесен обвинителен акт за шпионаж в полза на чужда държава (в случая Русия) срещу Николай Малинов - председател на ПП "Възраждане на отечеството" и кандидат за народен представител от коалиция "Ляв съюз за чист и свята република".

Оценяваме действията на специализираната прокуратура по средата на предизборната кампания като целенасочено злепоставяне на политическите партии и граждански организации, които участват в и подкрепят коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република". Това заявяват в писмо до медиите от коалицията.

Ние от "Ляв съюз за чиста и свята република" възприемаме акта на специализираната прокуратура като пряка и груба намеса в предстоящите избори за народни представители и опит за сплашване на симпатизантите и избирателите на нашата коалиция; като действие, насочено срещу правата и свободите на българския народ, срещу българската Конституция, срещу българската политическа система и срещу България, посочват от коалицията.

"КП "Ляв съюз за чиста и свята република" няма да се поддаде на тази манипулативна репресия и опит за сплашване! Заставаме редом до Николай Малинов в отстояването на неговите граждански права и очакваме компетентен, обективен и справедлив съдебен процес", се посочва в изявлението.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини