Застрахователно дружество е осъдено в Русе да плати по 120 000 лева обезщетение на родителите на загинало дете

Русенският окръжен съд осъди застрахователно дружество да плати на родителите на загиналото им при катастрофа дете обезщетение от по 120 000 лева, както и 20 000 лева на близначката на момиченцето. Това съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Пътното произшествие е регистрирано на 21 септември 2019 година. Х.Х. шофирал автомобил "Форд Фиеста" по автомагистрала "Хемус" в посока София. В колата били съпругата му, както и двете им петгодишни деца - близначки. Внезапно фордът бил ударен от "Фолксваген Голф", управляван от Р.Н. При произшествието първият автомобил се блъснал в мантинелата и се преобърнал по таван. Момиченцето изпаднало от форда и починало на място.

Шофьорката на фолксвагена получила условна присъда две години затвор с четири години изпитателен срок на 27 октомври миналата година. Тя имала сключена "Гражданска отговорност" за автомобила към застрахователно дружество. Родителите и сестричката на починалото при катастрофата момиченце отправили към застрахователя писмени претенции, но в законовоопределения тримесечен срок не последвало плащане. Това ги мотивирало да се обърнат към съда.

Присъдата може да се обжалва в двуседмичен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Вземат парите но когато трябва да дават се правят на гламави. При такова положение трябва застрахователната компания да се конфискува в полза на държавата.
Последни новини