Обърната вишка затвори платното към Харманли на АМ ”Марица”

    Паднала вишка затвори платното по АМ ”Марица” към Харманли. 

    Инцидентът е станал към 10 ч. На място се правят огледи за причината за падането на съоръжението. По първоначални данни камионът с вишката се е обърнал край мантинелите заради повреда в стабилизатора.

    Мястото е на 53 километър по автомагистралата, където се изгражда електропровод. 

    На терен работят екипи на фирма Рудин-Стара Загора. Работниците казаха, че са от Гълъбово.

    Преди да падне на платното вишката е била издигната на около 10 метра височина. Пострадал е работникът, който в този момент се е намирал в платформата й. Откаран е в болница, информираха колегите му.

    Инцидентът причини огромни опашки по платното за ГКПП ”Капитан Андреево”.

    На място хората по колите, които се отзоваха в опашката заради затворения път, казаха, че чакат от час и половина. Споделиха, че до по-жесток инцидент не се е стигнало, защото при подобна работа по принцип се взимат мерки за ограничаване на движението. И в този случай в района, където се изгражда електропровода, е имало полиция и скоростта е била ограничена.

    Много от хората, които се оказах в тапата посочиха, че пътуват към Турция на пазар. Към моловете в южната ни съседка е тръгнало и семейството на 12-годишния Веско от Пловдив. От четиричленната фамилия споделиха, че са запасени с вода за пътуването и разбират ситуацията, в която са попаднали и която променя плановете им в графика на път. Веско обаче беше силно впечатлено от гледката на стоварилата се огромна вишка върху протежението на цялото платно. „Много е впечатляващо, радвам се, че няма жертви. Добре, че снимате, защото иначе няма да ми повярват приятелите, когато им разказвам“, сподели то.

    Временно е ограничено движението при км 53 на АМ "Марица" в участъка Хасково - Харманли в платното за ГКПП "Капитан Андреево".

    Въведен е обходен маршрут: от пътен възел "Димитровград" по I-5 Хасково - Харманли - по път I-8 Пловдив - Свиленград - пътен възел "Тополовград" - АМ "Марица".

    На място вече е екип и на Инспекцията по труда -Хасково, който  ще проверява фирмата за инструктажи за безопасност, дали работниците разполагат с необходимите предпазни средства, както и документацията по трудовото законодателство. Сигналът за трудовия инцидент те са получили от полицията.

    Пострадалият работник не е обработен от Спешна помощ. Към екипите на спешното не е подаван сигнал за пострадал в този участък, информира директорката на Центъра за спешна помощ д-р Петя Радева. В МБАЛ-Хасково е получен сигнал за пострадалия и, че той ще бъде докаран в клиниката за общ преглед. До този момент обаче това не се е случило, потвърдиха от там.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Хи
      Химената
      8 -1
      12:46, 29 юни 2021
      Човека е извадил късмет , че така в калта пада бавно . Повредата е " стабилизатор в кал " , все пак валя 2 месеца !
    • 2
      Ра
      Разбиращ
      2 -1
      15:40, 29 юни 2021
      Дали е това , коя е фирмата изпълнител , кой е този далекопровод, дали правилно е въведено движението . Въпроси който чакат отговор ДР. Цачев и др. Ръководител
    • 3
      Сл
      Служител
      0 -1
      16:04, 29 юни 2021
      Това е то далаверите на Таню от Разбойна и неговите подчинени Цачев, Ружин , Златков и други
    • 4
      Пи
      Питко
      0 -1
      00:18, 30 юни 2021
      Кой е ръководителя на този строеж????? - веднага в затвора. Хайде бързо
    • 5
      Ва
      Важно
      0 -1
      09:21, 30 юни 2021
      Нова тема за размисъл къде е тук проектанският екип, кои са те? Май пак на Танюви хора намирисва. Обаче на държавна работа. Аааааааа
    Последни новини