НАП прибира всеки ден кеша от “златния гьол”

    Националната агенция по приходите прибира всеки ден касовите наличности от фирмата, обслужваща дезинфекцията по границата ни с Турция- “Пи Еф Си“ ЕООД.

    Говорителят на НАП Росен Бъчваров обяви днес пред дезинфекционния участък, по-известен като “златния гьол” на ГКПП”Капитан Андреево”, че кеша ще се прибира и от трите пункта, на които действа фирмата- Капитан Андреево, Малко търново и Лесово, докато върви наложената данъчна ревизия на фирмата.

    10 акта са съставени за административни нарушения на фирмата, след акцията на НАП и ДАНС на граничните ни пунктове с Турция преди три седмици. Най-общо те са свързани с неизпълнение на изискванията на Наредба N18 , посочи говорителят на НАП.

    При акцията стана ясно, че няколко касови апарата от „златния гьол“ не са вързани с НАП, и не отговарят на изискванията. Освен това и че има парични наличности, около 32 млн.лв., които липсват на каса.

    Голямата сума в брой, за която фирмата твърди, че е в наличност в частен трезор, още не е представена пред данъчните, въпреки че на плаца, малко след като бяха установени нарушенията при акцията, съуправителят обеща, че ще бъде занесена в НАП.

    Росен Бъчваров уточни, че предстои издаването на наказателни постановления по съставените актове. За всяко едно констатирано нарушение санкцията достига до около 2 хил.лв, в зависимост от неговата тежест.

    От възложената ревизия има очакване за установяване на допълнителни задължения в особено голям размер. Целта й е да провери дали има отклонения от облагане, дали има невнесен данък върху добавената стойност или други нарушения на данъчното и осигурителното законодателства. По закон срокът на подобен тип ревизии е 3 плюс един месеца.

    Бъчваров обаче посочи, че все пак на фирмата е оставен „разумен обем“ от оборота, който отива за покриване на текущите нужди на компанията-заплати и оперативна издръжка. Всичко останало бива запорирано и внасяно по сметката на НАП всеки 24 часа. Това запориране на кешовете е в сила от 4 дни.

    В присъствието на представителите на НАП представителят на фирмата “Пи Еф Си“ на ГКПП „Капитан Андреево“ Димитър Георгиев коментира, че фирмата досега е нямала неплатени данъци и това, което се случва в момента е „държавен произвол“ и коментира, че в момента се изземват пари на базата на предположения.

    Той посочи, че ревизията и запорираните суми носят сериозни неудобства в работата на фирмата, тъй като им оставали „дребни суми“, колкото да започнат работа.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ем
      Ема
      13 -11
      19:20, 29 юни 2021
      След дъжд качулка..
      • Зе
        Зевзек
        18 -1
        00:52, 30 юни 2021
        По добре късно,от колкото никога.
      • И колко са крали Мутрите на ден
        ...........................
        Чакам ревизионни актове за над 20 милиона лева
        ........................
        И плащанията за електората на ГРОб-ДуПиСа увисват :)))
      • Же
        Жеко Добриков
        8 -1
        09:46, 30 юни 2021
        Не напразно е наречен "златен гьол".С част от тези пари са купувани избори.Другата част за лично облагодетелстване, и накрая дребни трошици за държавата.Милиарди са влезнал в джобовете на някои хора.
    • 2
      Ма
      Марашев
      26 -4
      20:55, 29 юни 2021
      Така наречения "златен гьол" е собственост на арменеца престъпник Рамик Чикарян -Ами.Въпросният Ами е човек на другия голям престъпник в държавата Разбойко Борисов.Даваха се пари за избори за сметка на това да правят каквото си искат на границата.Фирмата на границата се управлява от Борю "стрелата" и бившият митничар крадец Мутата.Не само конфискация,а затваряне на фирмата и тази дезинфекция да се осъществява от държавата.
      • Бр
        Браво Марашев !
        20 -3
        21:43, 29 юни 2021
        Прекрасни идеи, но кой ще ги изпълни.Семката пак се е запътил към парламента, а всички зная, че е свързващото звено между Ами и Б.Б.Делянчо Добрев да обясни като икономис, как така три от фискалните апарати на ГКПП-тата не са свързани с НАП и къде са отчитани парите от тези частни касови апарати?
        Фирмата се игнорира и държавата продължава с дейността по дезинфекцията.ГКПП-тата са зона с особена значимост за националната ни сигурнос.
      • Са накичили безмитно турско злато и сребро по магазините
        .........
    • 3
      Зе
      Зевзек
      13 -1
      00:51, 30 юни 2021
      Кво реват от фирмата,че не им оставали пари за да си покриват разходите!?Ами тези 32 млн.дето твърдят,че са в частен трезор ,какви са и кога смятат изобщо да ги внесат в бюджета?Свърши им авантата.Да почват да си търсят истинска работа.
    • 4
      Па
      Пабло
      7 -3
      01:25, 30 юни 2021
      Ами, колега виде ми се че си паднал по гръб. От тия наркотици си станал малко тъп. Може ли да ви изчукат през гащите от НАП? И тоя ми се прави на гангстер и се опитва да всява страх сред хората в Свиленград… Жалък мишок. Крайно време е да се огледат във всичките ти престъпления, бронирани коли и имения и да отидеш на мястото, което заслужаваш - ЗАТВОРА!!!
    • 5
      Ар
      арменеца
      13 -1
      06:46, 30 юни 2021
      аз да допалня фирмата работи около десет години тя е основна каса за власта беше създадена по времето на МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ поздравления за служебното правителство време е за изриване на старата власт
    • 6
      Ба
      Бабаджан
      3 0
      11:44, 30 юни 2021
      Брей, голям рев му удариха от фирмата. Какво стана с частния трезор, а? Там нали имате 32 милиона, дайте ги и няма да ви събират кеша. Балонът ви се спуска или още не сте го разбрали
    Последни новини