Освободиха дисциплинарно шефката на РУО - Пловдив Иванка Киркова

Началникът на Регионално управление на образованието - Пловдив Иванка Киркова е освободена дисциплинарно. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. 

Решението е взето от комисия в МОН след проведени комплексни проверки от звеното за вътрешен одит на Министерството, изискани писмени обяснения и изслушване. 

В Пловдив са установени нарушения при договори с юридически лица - необосновано и незаконосъобразно удължаване; непрозрачност и непроследимост на основанията за плащане; липса на подписи.

Част от същите проблеми са констатирани и при гражданските договори, сключвани от РУО. За 2020 г. те са на стойност 109 705 лв., а към 31.05.2021 г. – 210 335 лв.

Липсват правила за проверките на детски градини и училища, както и по отношение на процеса за администриране на жалби и сигнали.

Освен Иванка Киркова, освободен дисциплинарно е и началникът на РУО - Видин. 

МОН обяви шест конкурса за нови началници на регионални управления на образованието. 

В Шумен, Хасково и Враца досегашните началници са придобили право на пенсия, а във Варна и досега позицията се е заемала от изпълняващ длъжността. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пи
    Питагор
    2 0
    08:54, 7 юли 2021
    Голям праз като са я освободили нас това като общественост како на засяга уважаема журналиске. Що не пишеш тогава за всички уволнения та нашите съграждани да са наясно како се случва у плоудиу.
Последни новини