"Изправи се! Мутри вън!" оттегли кандидата, на когото Гешев поиска сваляне на имунитета

Цветелин Георгиев ще бъде оттеглен от листата в Бургас, съобщиха от коалицията "Изправи се! Мутри вън!".

Във връзка с искането на прокуратурата за отнемането на имунитет на лице с инициали Ц.Г. и със запитванията на медии за такова лице в листата на "Изправи се! Мутри вън!" в Бургас, информираме, че водачът на листата ни в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината, се посочва в съобщението.

В листата в Бургас случаят се изяснява. Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона. От този момент нататък Георгиев е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването. За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи. За нас върховенството на закона е основна ценност и всяко негово нарушение, независимо от кого, смятаме за крайно неприемливо, заявяват от "Изправи се!Мутри вън!".

Главният прокурор Иван Гешев иска сваляне на имунитета на кандидат за депутат от "Изправи се! Мутри вън!", тъй като за него са събрани доказателства за купуване на гласове. Часове след като искането на обвинителя бе внесено в Централната избирателна комисия, от коалицията обявиха, че кандидатът Цветелин Георгиев ще бъде оттеглен от листата в Бургас, където е четвърти.

Малко преди 9.00 часа тази сутрин прокуратурата съобщи за искането на Гешев, а в съобщението се цитираха само инициали Ц.Г. и имаше информация, че става въпрос за Бургас.

След съобщението на прокуратурата в социалните мрежи имаше публикации, че искането касае кандидат за депутат с позиция в "Изправи се! Мутри вън!".

По-късно и "Изправи се.БГ" публикува позицията във фейсбук.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Из
    избори до дупка
    3 -1
    20:57, 7 юли 2021
    Това ли са новите лица на промяната? Нищо ново под слънцето само дето лани имаше протести и в крайна сметка да дойдат на власт още по-големи лумпени .
    Бойко бил купувал а като този ги хващат! Е като този партийни номади и интересчии ще са повечето в следващия парламент и горко ни .
    Наистина от мутри вън стана мутри вътре!
Последни новини