Кметове със спрени ремонти на пътища се срещнаха с министъра на благоустройството

Кметове от Смолянска област се срещнаха с  министъра на регионалното развитие. Повода бяха спрените ремонти  на пътища в региона. Кметът на Баните Павлин Белчев настоявал да бъде довършен пътя   Баните - Соколовци и Загражден - Белица. "Споделих категоричната си позиция за финализиране на ремонта на двете отсечки, както е заложено в сключените договори с АПИ. От страна на министъра беше поет ангажимент за търсене на възможности за финансиране на вече започналите ремонти.", сподели резултатите от срещата Белчев. 

Кметът на Рудозем Румен Пехливанов пък е със спрян ремонт на пътя Рудозем - Елховец - Пловдивци."Изразих категорично становище, че е недопустимо и опасно спирането на ремонтните работи и е необходимо да бъде завършен ремонта.Ще продължа да отстоявам ремонта на пътя да бъде завършен в рамките на настоящата година и ще разчитам на подкрепата на всички жители на общината!", каза Пехливанов. Хопата в социалните мрежи му отговориа, че са готови да заочнат протести , но няма да допуснат ремонтите да бъдат спряни.

Пипоняме ви преди дни всички ремонти по пътните отсечки от републиканската мрежа в Смолянска област са спрени с писмо от АПИ. Сред тях са ремонтът на входната артерия на Девин, пътя Соколовци – Баните, който е 41 км и е с най-висока стойност от заложените ремонти в региона -  45 358 438 лв. Ремонтът по него наскоро започна. Блокиран е ремонта и на пътя Стояново – Бял Извор – Падина – Неделино, който е за над 8 млн. лв., както и на пътя Рудозем - яз. Пловдивци на стойност 12 970 012 лв. В Девин хората  също

Заради спрените ремонти на19 юли 2021 г., министър Виолета Комитова е уволни председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев. Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.
По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика блокира дейността на фирмите.
За сега обаче кметовете са получили само обещания да се търсят пари за възобновяване на ремонтите. Дали и кога ще е случи предстои да разберем?

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    Загрижен
    0 0
    13:22, 24 юли 2021
    Оправете си правописните грешки
Последни новини