Заместник-кметът Петров откри официално новата спортна зала в Тополово (снимки)

    Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров откри официално новоизградената многофункционална спортна зала в село Тополово.

    "Бъдете целеустремени и не спирайте да спортувайте, защото спортът е най-ценният източник на човешкото здраве.

    Изкачвайте високи върхове и постигайте безброй спортни успехи.

    Убеден съм, че удобството, което предоставя новата зала, ще подпомогне подготовката на състезателите и ще допринесе за още повече победи", каза пред присъстващите заместник-кметът Петров.

    "Бих искал най-напред да поздравя с новата придобивка състезателите и учениците от село Тополово, които ще са най-честите ползватели на тази зала.

    За мен е истинско удоволствие да присъствам днес тук и да изразя възхищението си от съвременния вид и удобство на съоръжението.

    От името на кмета на община Асеновград доктор Христо Грудев искам да Ви пожелая най-вече да сте здрави, за да постигате безброй много победи на този домакински терен.

    Пред съперниците си показвайте воля, силен дух, но и спортсменство. Не се предавайте дори понякога да допускате загуби, макар че съм сигурен, че такива няма да има.

    Условията, които предоставя тази спортна зала, ще оправдаят очакванията Ви и резултатите ще са налице", добави инженер Петър Петров.

    Церемонията по официалното откриване стартира с прозвучаване химна на България.

    Лентата на новата придобивка за населеното място прерязаха заедно заместник-кметът на Асеновград Петър Петров и директорът на ОУ "Отец Паисий" в село Тополово Атанаска Илкова.

    Тя и треньорът на волейболистките пък отправиха благодарствени слова към инициаторите и реализаторите на проекта - Бойко Борисов - министър-председателят, при управлението на който строежът на съоръжението стартира и бе изградено само за няколко месеца, както и на тогавашния спортен министър Красен Кралев.

    "Благодаря и на общината за подкрепата във всяко наше начинание и се надявам и за напред да работим по същия начин. Благодарни сме и на родителите на нашите деца, че абсолютно винаги са зад гърба ни и без тях ние не можем да съществуваме

    Не на последно място искам да благодаря на състезателите ни за това, че са толкова трудолюбиви и отдадени в постигането на целите си", каза Илкова.

    Кметът на населеното място Йордан Дичев също отправи своя поздрав към момичетата и момчетата, които вече ползват залата и към онези, за които това тепърва предстои.

    "Това е единствената, може би, по рода си зала, която се намира извън областен или общински център.

    Състезателите и треньорът на клуба заслужават тази зала да бъде пълна и винаги да носи успехи на нашия отбор.

    Изключително горд и благодарен съм за това, че Тополово вече разполага с подобна зала", заяви Дичев.

    Освещаване на спортното съоръжение извърши отец Георги, а приятелски турнир между ВК Тополово и ВК Кирково постави началото на първото официално състезание в залата.

    Непосредствено преди това, бе разказана и историята на ОУ "Отец Паисий" в селото - от създаването му до днешни дни.

    Сред официалните гости бяха и народни представители, общински съветници, кметове на населени места.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини