Дружинката от Стамболийски откри лова на пернат дивеч със слука. Чакат и група от Гърция

    С добра слука откри тази сутрин лова на пернат дивеч ловната дружинка от Хасковското село Стамболийски.

    Ловният излет започна още при изгрев слънце при спазване на всички указания.

    От тази събота вече е официално разрешен индивидуалният и груповият лов на пъдпъдъци, гургулици, гривяк и горски бекас.

    В землището, в което действат авджиите от дружинката на Стамболийски, се ловуват предимно гургулици и гривяци. Първата седмица на ловния сезон обаче за ловците ще е най-ползотворната за отстрела на гургулици, тъй като от следващата седмица се намаля квотата от 10 на 8 птици, заради ниската популация на вида. По тях ще може да се страля и само в събота, възможността за неделя отпада, отново с цел опазване на вида.

    Въпреки пандемията и за тази година има заявки за лов от чужденци. Да ловуват в землището на с. Стамболийски вече има подадени заявления от четирима гърци.

    Те ще пробват слуката си на 29,30 септември и на първи октомври, ако противоепидемичните мерки до тогава не се променят.

    По данни на Ловното сдружение в Хасково, под чиято шапка са ловните полета на дружинките от Хасково, Стамболово и Минерални бани, през миналата година за подхранване на дивите животни са вложени над 100 хил.лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Отколкото на тия пилета ... Като го оскубеш и опечеш остава 100-150 г месо при бекаса и гривяка и една кожа при гурхулицата ......
      ....... Обаче циганета от стамболийски искат да се покажат пред ходжата им че са мъже. Да има с кво да се похвалят в джамията
      • .
        .
        1 -1
        22:51, 14 авг 2021
        Там не са само ц***** да ти кажа
    Последни новини