Кметът на Асеновград вече е с поставена втора доза от ваксината срещу COVID-19

Изображение 1 от 3

    Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев и съпругата му Магдалена посетиха ваксинационния кабинет в болницата, за да им бъде поставена „втора игла“ от цикъла по ваксинация срещу COVID-19.

    И двамата споделиха пред медицинския екип, че се чувстват добре и не са имали никакви странични ефекти след имунизацията, нито към симптоми на коронавирус.

    „Нека всички хора предприемат тази важна стъпка. Ваксинацията срещу COVID-19 е от изключително значение.

    И като лекар, и като кмет, и като гражданин на България смятам, че ваксинирането е поемане на отговорност пред нас самите и пред нашите близки.

    Имунизацията е единственият ни шанс да се справим със заболяването на национално ниво и този факт вече е доказан в други държави.

    Аз съм оптимист и вярвам, че човечеството ще оцелее. Апелирам всеки, който все още не се е ваксинирал да го направи“, каза доктор Грудев.

    Той и съпругата му ползваха ваксината на Pfizer/BionТech. След поставянето на „втора игла“ те получиха сертификат, който може да бъде изтеглен и в електронен вариант.

    По този начин документът ще бъде навсякъде с тях.

    Кметът бе посрещнат лично от управителя на МБАЛ – Асеновград доктор Иван Червенков, който съобщи, че се наблюдава интерес, от страна на гражданите, по време на обявените „зелени коридори“.

    Доктор Христо Грудев пък се увери, че организацията и спазването на противоепидемичните мерки са на необходимото ниво.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини