Президентът Радев: Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство

Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство. Това заяви пред медии президентът Румен Радев, който тази сутрин присъства на отбелязването на професионалния празник на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Укрепването на държавността остава основен приоритет, категоричен е държавният глава.

Това служебно правителство ще продължи да работи за оздравяване на държавността и възвръщане на доверието в институциите, за мен е важно това, обясни Радев.

Той не пожела да оповести подробности дали ще има промени в състава на новото служебно правителство и заяви, че това ще стане ясно на 16 септември, когато то ще бъде назначено след разпускането на Народното събрание.

Относно обявяването на кандидатурата му за президентските избори, Румен Радев отговори:

"Моята кандидатура ще бъде издигната съгласно издадената хронограма от ЦИК, вече има издадена такава."

Ще продължавам да подкрепям ценностите, а не партии. Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалисти - свобода, солидарност, справедливост, допълни президентът.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков каза, че с него не са водени разговори за новото служебно правителство и че от никой още няма предложение. Рашков се надява парламентът да успее да отнеме Бюрото за защита от главния прокурор, защото по думите му, такава порочна структура до сега не сме имали.

"Страхува ли се толкова много, че да има защита от три места? От Бюрото по защита денонощно за него, там три смени, около дома му да пази НСО, освен това от 6 РУ тук в София да патрулират коли денонощно около оградата на резиденция Бояна. Такова нещо никой не си е позволявал до сега. Не си го позволява, който и да е ръководител в нашата страна и мисля, че трябва да настъпи някаква корекция там. И ми се струва освен всичко, че най-добре би било този човек Иван Гешев той да бъде инициатор на тази промяна. Това би било по-морално", коментира Бойко Рашков.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    12
    123
    3 -3
    13:22, 14 сеп 2021
    Долу служебното правителство. Водят ни от криза в криза.
    • 👳
      👳
      3 0
      13:35, 14 сеп 2021
      Иди да го свалиш.
    • !?
      !?
      2 0
      16:49, 14 сеп 2021
      Изборите идват. Въпрос на време. Глас народен глас божи!

Случаен виц

Последни новини