Посрещнаха световните шампиони от Белград 2021 в „Славейков“

Днес в 13:00 Средно училище „Петко Рачов Славейков“ посрещна официално своите шампиони по волейбол до 15 години от Световните ученически спортни игри в сръбската столица Белград.

Водещата Деница започна така: „Днес отново е ден на посрещане на шампиони! И то не какви да е, а световни шампиони! Малко са моментите на истинска гордост в едно обикновено училище. В нашето необикновено училище за шампиони обаче те са толкова много, че започват с началото на учебната година и не спират дори през ваканциите. Днес е един от най-големите ни поводи да бъдем щастливи и благодарни!Гордост и световен триумф!“ Разказа за трудната финална битка на момчетата и за емоциите на всички славейковци, следящи събитията пред екрана.

Звездният отбор е в състав: капитан Константин Кючуков, Мартин Пашов, Кристиян Иванов, Александър Робов, Павел Иванов, Стоян Стамов, Константин Дичев, Тодор Тачев, Викторио Хаджиев и Стефан Маринов. Появяването на всеки един от тях след обявяване на името предизвика бурни аплодисменти. Но най-много овации последваха след името на треньора Павел Митев и на вдъхновителя за успехите на този отбор и на всички други шампионски изяви в училището – директора Милко Багдасаров.

Последният обяви в словото си, че изказва благодарност от името на всички присъстващи, на целия учителски колектив, на цялата кърджалийска общественост и на България за постоянството, тренировките през лятото и огромния труд на момчетата и треньора. „Знайте, че това голямо злато едва ли някога в България ще бъде постигнато пак“.

Треньорът Павел Митев сподели за трудностите и оспорваните битки по време на първенството и задоволството си, че момчетата са издържали психически, особено на финала, продължил 2 часа и 32 минути. Според него няма тайна за създаване на шампиони, а важното е децата да обичат спорта, да искат да тренират, а успехите идват според труда.Митев благодари за подкрепата, която са усещали от разстояние.

Капитанът на отбора Константин Кючуков връчи купата на директора Багдасаров, а треньорът – златен медал от първенството. Гръмнаха конфети и много заслужени аплодисменти.

Специално за шампионите Мария-Магдалена от 11в, Карина от 9в и Райна Паслиева изпълниха легендарната песен Wearethechampions. Гръмнаха конфети

За финал бе обявена изненадата, че Константин Кючуков и Мартин Пашов вече са в отбора на „Арда“ – Кърджали за мъже, въпреки че са едва 15-годишни. Старши треньорът Иван Халачев им връчи официално екипите на мъжкия отбор и започват тренировки.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини