Арестуваха четирима, отвличали момичета за да проституират

На 27 август около 20 часа в районното управление в Сливен подал сигнал 38-годишен мъж. Той разказал, че няколко часа по-рано на път І-6 /Сливен - Казанлък/, в непосредствена близост до пътен надлез с. Гаврилово, непознат с лек автомобил отвлякъл 21-годишно момиче от с.Камен. Младата жена веднага е обявена за общодържавно издирване, образувано е досъдебно производство.

Полицията установява, че автомобилът е син “Опел Омега” с шуменска регистрация.

На 1 септември в областната дирекция е получена информация, че 21-годишното момиче се намира на територията на Русе. В резултат на проведените неотложни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, със съдействието на служители на Областната дирекция в дунавския град на 2 септември отвлечената е открита в таксиметров автомобил. Установено е, че против волята й е била принуждавана да проституира в хотел в Русе. Допълнителна проверка показала, че собственикът на хотела поддържал контакти с мъже от Сливен, занимаващи се със сводничество.

Същия ден в Сливен е установен и задържан 40-годишен, известен на полицията От него бил иззет мобилен телефон “Сони Ериксон”, собственост на отвлеченото момиче. След проведени разговори с 40-годишния мъж се изяснило, че извършителите на отвличането са А.А./39 г./ от Павликени, Н.Г. /41 г./ от Шумен и Н.А./30 г./ от с.Ребревци. Тримата са известни на полицията с престъпления по чл.195, 196, 198 от НК. Те веднага са обявени за общодържавно издирване.

Вчера полицаите получили информация, че мъжете се укриват на територията на Габрово. Незабавно се предприети оперативно-издирвателни действия от служители на областните дирекции в Сливен и Габрово. Като резултат тримата са установени и са задържани в полицията в Сливен с полицейска мярка за 24 часа. 
Сливенските полицаи установили още, че на 31 август на територията на Полски Тръмбеш тримата мъже по идентичен начин са отвлекли друго момиче. За случая в РУ-Тервел е образувано полицейско производство.
Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на организираната група продължават криминалистите от ОДМВР-Сливен под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура в града.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини