АЕЖ заклейми показването на кадри, свързани със смъртта на Денис Теофиков

Асоциацията на европейските журналисти-България заклейми показването на кадри, свързани със смъртта на 21-годишния певец Денис Теофиков. За трагедията бе съобщено вчера. АЕЖ "е шокирана от появилите се в медиите кадри от смъртта на млад музикален изпълнител. Това е грубо нарушение на етичните стандарти в журналистиката и е чудовищно спрямо близките на загиналия", пишат от асоциацията.

АЕЖ са се свързали със Съвета за електронни медии и настояват медиите сами да свалят това видео от сайтовете си, а в рамките на правомощията си СЕМ да предприеме действия за премахването му от всички сайтове.

Кадри от нелепата смърт на младия певец от "Пайнер мюзик" Денис Теофиков се появиха в социалната мрежа Тик-ток. Във видеото се вижда точното място, където кумирът на тийнейджърите е паднал от 7 етаж  на вход "Д" на жилищна сграда в София.

Клипът е заснет от свидетел, вероятно съсед, който е чул какво се случва, в него е снимана и приятелката на изпълнителя - гримьорката Алекса, която след гледката е изпаднала в шок. Сигурно е, че тя е придружавала любимия си и е била с него във фаталния следобед. 

"Не знам как е паднал, аз бях долу, само ми казаха, че просто се е хвърлил", обяснява Алекса във видеото. 

Денис Теофиков бе считан за бъдещата голяма звезда на фолка. Загубата му потопи в траур музикалния бранш. Той е издъхнал само на 21 години.

Разследващите все още работят по няколко версии - самоубийство, убийство и нелеп инцидент. Няма официална информация какво точно се е случило. 

По информация на Флагман.бг, още преди две седмици Денис започнал да разпитва свой приятел за апартамента му в столичен квартал, с молба да го ползва. 

Малко по-късно СДВР излезе с официална информация за смъртта на младежа: В 06:50 часа на 24 октомври е подаден сигнал за паднало лице от тераса в "Цариградски комплекс" в София. На място са изпратени полицейски служители. Констатирана е смъртта на лицето, без следи от насилие. По случая е образувано досъдебно производство", посочиха от СДВР.

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ek
    Ekstrui der
    2 -3
    22:57, 25 окт 2021
    Пак преписани статии и пълно мълчание и мъгла по случая от подчинените на дамаджаната Рашко ! Кадрите и видеото са от съсед снимани със телефон и въобще не се вижда нито труп нито нищо стряскащо! Този случай е поредното отвличане на вниманието на хората от инфлацията и НЕ компактността на министрите мисирки и марионетки ръководени от Радев !
  • 2
    Ем
    Ем да
    2 -1
    00:54, 27 окт 2021
    Предозирал е малко и се помислил за птица и... полетял, ама надолу.
    • Пе
      Петкова
      1 0
      11:07, 29 окт 2021
      Шшш ало не разбра ли, че не са открити наркотични вещества в кръвта му . Какви са тия тъпи коментари.

Случаен виц

Последни новини