Българска браншова камара "Пътища" с позиция за действията на ГДБОП във връзка с магистрала "Хемус"

Управителният съвет на Българска браншова камара "Пътища" категорично осъжда и се противопоставя на действията на органите на реда през последните часове, съобщиха от организацията в своя позиция, получена днес в БТА. В сряда вечер служители на ГДБОП задържаха и разпитаха представители на пътностроителни фирми заради изпълнението им на договори, свързани с изграждането на автомагистрала "Хемус".

Всички фирми членове на камарата изпълняват своите отношения с възложителите съгласно сключените договори. Контрактите, свързани с изграждането на автомагистрала "Хемус", спазват всички принципи и изисквания на българското законодателство, посочват от Камарата. От организацията смятат, че през последните месеци участниците в протестите на бранша са били подложени на допълнителни ревизионни процедури от Националната агенция по приходите, проверки от Икономическа полиция и разпити.

От Камарата са категорични, че в демократична държава репресирането на частния бизнес от държавата и нейните структури е недопустимо.

"Фирмите членове на камарата винаги са съдействали на държавните институции и органи и са предоставяли изчерпателна информация. През годините компаниите са доказали своята експертиза и лоялност към интересите на обществото. ББК "Пътища" ще защити интересите им по всички законоустановени начини", се посочва в позицията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини