Спират ремонтните дейности на пътя Асеновград - Кърджали заради Архангелова Задушница

Заместник-кметът по строителството в Асеновград инженер Стоян Димитров проведе регулярната петъчна среща с представители на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) относно ремонта на главния път за Кърджали.

Постигнато е съгласие в рамките на утрешния ден, 06.11.21 г., да не се извършват ремонтни дейности, поради отбелязването на Архангелова Задушница и в тази връзка - големия поток на пешеходци и автомобили в района.

Хиляди хора ще посетят гробовете на свои близки починали, което допълнително ще натовари и затрудни преминаването по отсечката.

Идеята е да не се движат тежкотоварни автомобили по Околовръстното шосе в този ден, за да не се допусне пътен инцидент.

В неделя (07.11.21 г.) и понеделник (08.11.21 г.) изпълнителят ще работи по изграждане на отсечките от второстепенните пътища, които ще се свързват към основното трасе. Такива са кръстовището с отбивката за село Мулдава, кръстовището с отбивката за Мулдавски манастир "Света Петка", кръстовището с отбивката за язовир "Сушица" и други.

Пътят ще бъде проходим при повишено внимание и шофиране с ниска скорост.

Във вторник (09.11.21 г.) затворен за движение ще бъде пътният участък от село Червен до кръстовището с околовръстния път на Асеновград.

Движението в този ден ще бъде пренасочено през Поройна. Реорганизацията се налага поради полагане на финалния слой асфалт по отсечката.

Междувременно, пътят между Асеновград и Поройна е отворен за движение.

Общинската администрация призовава шофьорите да преминават от там с ниска скорост и повишено внимание, с цел недопускане на инциденти.

По участъка започват ремонтни дейности и по трасето ще бъде разположена тежкотоварна техника.

Отсечката няма да бъде затваряна за движение, докато не приключи асфалтирането до село Тополово.

Идеята на взетото решение е гореспоменатият участък да се ползва като обходен маршрут до завършване на ремонта по пътя Асеновград - Кърджали.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини