Кметът Христо Грудев се срещна с Генералния консул на Република Турция в Пловдив

Изображение 1 от 3

    Кмeтът на Асеновград доктор Христо Грудев проведе среща с г-н Корхан Кюнгерю, Гeнeрaлeн кoнcул нa Република Турция в Плoвдив.

    Това е първа официална визита на турския дипломат в община Асеновград след встъпването му в длъжност.

    Той изрази готовност за работа с общината по бъдещи съвместни инициативи в различни сфери и за активизиране на контактите между турския и местен бизнес за привличане на нови инвестиции в Асеновград.

    Кметът д-р Грудев благодари на г-н Кюнгерю за визитата му и каза, че сътрудничеството ни с побратимените общини е много добро и се развива през годините.

    Диплoмaтите бяха уверени, че община Асеновград е отворена за по-нататъшни крачки в развитието на двустранните взаимоотношения на местно ниво.

    В рамките на опознавателна среща двете страни си обещаха да инициират срещи между бизнесмени от България и Турция, на които да постигнат споразумения за бъдещо сътрудничество.

    Генералният консул беше впечатлен от разказа на кмета за природните, исторически и архитектурни забележителности на община Асеновград и изрази желание да ги посети.

    С градоначалника коментираха възможностите за двустранни връзки в сферата на културата и туризма, като изразиха убеждението си, че добрите контакти в междусъседските отношения между българските и турските общини трябва да продължат да се развиват.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бъ
      БЪЛГАРИН
      0 0
      07:54, 16 дек 2021
      Каква огромна новина.щях да се задавя. Папата е дошъл.боже боже.прибери си вересиите.с какво се хвалят.а не знаят истината за прсъствието в страната на тези турски
    Последни новини