Министър Нинова апелира да се спре прехвърлянето на акциите от "Международен панаир Пловдив" АД

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова изпрати писмо до областния управител на Варна Марио Смърков, в което апелира да бъде спряно взетото от Общинския съвет на града решение от 10 декември 2021 г. и вписването в Агенция по вписванията. С него се прехвърлят акциите, притежавани от Община Варна от "Международен панаир Пловдив" АД на дружеството "Пълдин туринвест" АД, съобщиха от Министерството.

В писмото се призовава областният управител на Варна да упражни нормативно регламентираните му правомощия за упражняване на контрол за законосъобразност на решенията на Общинския съвет, съгласно чл.45, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Министърът на икономиката и индустрията поддържа позицията на държавата, изразена в три последователни писма от 26 октомври и 8 и 10 декември тази година, с които се настоява да се изпълни решението на Общинския съвет във Варна от 2 май 2017 г. и да се върнат на държавата акциите, представляващи 29 процента от капитала на "Международен панаир Пловдив".

"Министерството на икономиката не е променило позицията си, че апорта на акциите от "Международен панаир Пловдив", които Варна притежава в "Пълдин туринвест" АД, представлява акт на скрита приватизация", изтъква вицепремиерът, цитирана в прессъобщението.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини