Apple подготвя титанична революция с нов автономен автомобил

Американският технологичен гигант Apple подготвя титанична революция, разработвайки от години автономен автомобил, според пазарни слухове и предположения, подхранвани от любимите на пазарните среди кратки фрази и изявления, информира специализираното издание "Бурсие" . (Boursier.com).

Преди няколко месеца Блумбърг подлуди борсата, като съобщи, че производителят на iPhone е впрегнал силите си за разработка на изцяло автономна електрическа кола, като кодовото име на проекта е "Титан" (Titan).

Според някои наблюдатели всъщност групата работи по проекта от близо 8 години, по-точно от 2014 г. Apple" си е поставил за цел да пусне новото си революционно бижу на пазара през 2025 г.

Инженерите на компанията са написали различни сценарии, което също допринася за объркването на конкуренцията на този свръхчувствителен технологичен пазар. Кола БЕЗ волан? Да, това е една от възможностите, според добре информирани източници, които дори споменават, че автомобилът няма педали за газта и спирачката.

Въпросът за волана обаче остава да се уточни и както изглежда Apple още обмисля някакъв спешен начин, позволяващ на потребителя да поеме ръчен или гласов контрол в случай на технически проблем. Така например пътниците в Apple Car биха могли да седят по протежението на страничните части на превозното средство един срещу друг, както в Lifestyle Vehicle, вече пуснат на пазара от американското стартиращо предприятие Canoo.

В Apple проектът за автономен автомобил се ръководи от Кевин Линч, който се присъедини към екипа преди няколко месеца. Преди това той е работил по watchOS, операционната система на Apple Watch.

След провала на преговорите с южнокорейския Hyundai, както изглежда Apple още търси промишлен партньор за изработката на своя автомобил.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини