Изписаха оцелялото при бомбения взрив в Разлог дете

Малкият Кристиян Мандраджиев, който бе ранен при бомбения атентат в Разлог на 1 септември, е изписан от Клиниката по детска травматология в столичния институт "Пирогов", научи Дарик. В петък вечерта бащата Явор Мандраджиев е закарал оцелялото при взрива дете в дома им в Разлог, потвърди началникът на полицията в града Тома Добрев. 

Кристиян, който е само на година и шест месеца, бе тежко ранен от бомбата, която се взриви пред гаража на семейство Мандраджиеви. Взривната вълна уби на място по-голямото му братче Александър и майка им Снежана. 

Кристиян Мандраджиев е в добро състояние и лечението му може да продължи в домашни условия, казаха от "Пирогов". За него основно се грижи леля му, която е сестра на бизнесмена Явор Мандраджиев, сочен от криминалистите като мишена на бомбения атентат. 

Уличеният в поръчителство на тежкото престъпление кум на Мандраджиев и съдружник в бизнеса - Рудик Казарян, е на свобода от 10 септември. Тогава той бе пуснат от ареста с определение на Софийския апелативен съд с мотив, че няма достатъчно данни за авторство на инкриминираното деяние. 

Началникът на полицията в Разлог Тома Добрев е категоричен, че всички събрани от криминалистите улики водят към Рудик Казарян. "Да им тежи на съвестта на тези магистрати, които го пуснаха на свобода", каза Тома Добрев. 

Антимафиотите в Разлог и Благоевград продължават да разплитат бомбения атентат срещу Явор Мандраджиев. Вече има заподозрени извършители, но работата по разкриване на престъплението все не е приключила, заяви Добрев.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини