Община Асеновград проучва къде да бъде изградена кучешка площадка

По голямата част на гласувалите на първата анкета на сайта на община Асеновград заявяват желанието си да бъде изградена кучешка площадка в града.

Общината отчита резултатите от допитването, касаещо темата. Общо гласувалите са 359.

Повече от 86% от тях са отговорили утвърдително, че Асеновград има нужда от такава площадка. Над 12% не желаят реализирането на подобна идея. А малко повече от 1% са отговорили с "не мога да преценя".

Община Асеновград се съобразява с болшинството от хората, дали своя вот в анкетата.

Поради засиления интерес, от страна на гражданите, желаещи да бъде изградена кучешка площадка, трябва да се реши и къде да бъде нейното място.

Отново важно тук е мнението на асеновградчани и затова общинското ръководство поставя нов въпрос: Къде е най-удачно да бъде изградена кучешка площадка в Асеновград?

На вниманието на гражданите се предлагат три възможни отговора: Градският парк (Голяма алея – бившето лятно кино); Малка алея (кучешки парк); Пространството до Спортна зала Асеновец (т. нар. „Гората на живота“).

Възможно е хората да предлагат и други варианти. Това може да стане като изпратите лично съобщение на Facebook страницата на община Асеновград.

Всички предложения ще бъдат разгледани и обсъдени от ръководството на общинската администрация, както и ще се вземат под внимание резултатите от анкетата. Може да гласувате на следния линк: https://www.asenovgrad.bg/bg/anketa.

Допитването в сайта на общината ще бъде активно до 27.02 22 г. (неделя). Общинска администрация разчита на мнението на асеновградчани. Важна е обратната връзка, за да се изгради кучешката площадка на най-удобното за стопаните на домашни любимци място.

Припомняме, че таксата за куче може да се плати до 31-ви март. Собствениците на четириноги, които все още нямат поставен чип, имат възможността да се възползват от облекчението, предложено от общината за заплащане на по-голямата част от сумата за чипиране.

На този етап бройката от 100 кучета, които ще получат отстъпката, не е запълнена, а валидността й е също 31.03.22 г.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини