Общински младежки съвет - Асеновград с нова благотворителна инициатива

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев подкрепи поредната благотворителна инициатива на Общинския младежки съвет в града.

За втора поредна година, в знак на съпричастност, градоначалникът даде съгласието си на жена от Садово, страдаща от онкологично заболяване, да ползва безвъзмездно тротоарно право, за да продава мартеници и цветя.

Със събраните средства Мария Панева ще подпомогне лечението си.

Младежите от Общински младежки съвет - Асеновград ще подкрепят жената, като също с безвъзмезден труд ще й помогнат в благородната инициатива.

Всеки, който иска и има възможност да подкрепи благотворителната съвместна инициатива между младежите и онкоболната жена, може да го направи в рамките на няколко дни.

Тази година Мария ще разположи щанда си на площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград (до тунела при РУ - Асеновград).

От днес, 23-ти февруари до 01.03.2022 г., включително, за времето от 10:00 ч. до 18:30 ч., там ще се продават ръчно изработени мартеници.

А от 05.03.22 г. до 08.03.22 г., включително, от 10:00 ч. до 18:30 ч. жената ще продава цветя.

Вече почти две години Мария се лекува от рак на костите и меката тъкан на ръката в Турция. Направени са й химиотерапия и лъчетерапия, а след това и операция на дясната ръка.

Налага се да продължи лечението си, а сумата за целта е непосилна за нея и семейството й. Предстоят й още пет вливки имунотерапия, като всяка от тях струва 6000 лева.

Освен това, трябва да й се извърши и още една операция на ръката, която е на стойност 36 000 евро.

Панева се обърна към доктор Грудев с благодарност:

"Г-н Кмет, през изминалата 2021 г. получих Вашата подкрепа и съпричастност, като ни бе позволено ползване на тротоарно право за продажба.

Безкрайно Ви благодаря, защото с Ваша помощ бяха реализирани две благотворителни кампании. Едната бе посветена на празника 1-ви март – Баба Марта - с продажба на мартеници, които бяха изработени от мен и моето семейство.

А втората кампания бе посветена на празника 8-ми март – Междуднародният ден на жената с продажба на цветя."

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини