Община Асеновград с поздрав към самодейците по повод празника им

Заместник-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград инженер Петър Петров поднесе послание от името на кмета доктор Христо Грудев към самодейните състави по повод празника им вчера.

Ето какво гласи поздравителният адрес:

Уважаеми самодейци и деятели на любителското художествено творчество,

Денят на самодееца е празник на всички Вас – ден на българския талант, на българския дух, на любовта към творчеството, на непресъхващия стремеж на човека към красота и съвършенство.

Читалищата в община Асеновград съхраняват взаимовръзката на настоящето ни с миналото, с традициите, с образователния процес, с културата и благотворителността.

Българското читалище има своята завоювана позиция за работа в подкрепа на местните общности и през годините е спечелило доверието и признанието на хората.

Приемете моята почит и дълбоко преклонение към вашата всеотдайност и любов към изкуството, към „всичко българско и родно“!

Бъдете живи и здрави, предайте своята любов към българското художествено творчество на младите, за да свети през вековете уникалната ни българска култура.

Продължавайте да работите всеотдайно и да ни радвате с проявите си! Продължавайте да развивате духовния потенциал на децата и младите хора, за да се предават и пазят обичаите на родния ни край!

За бъдещите Ви изяви – пожелания за много отличия, признание и радост!

С уважение:
Д-р Христо Грудев
Кмет на община Асеновград
01.03.2022 г.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини