Не е кибератака. Железници спряха в Полша и Азия

Бъг в сигнализационната система на френската компания "Алстом" е причина за смущенията в работата на железници в Полша и Азия, предаде Франс прес. Проблемът е установен и се работи за решаването му, заяви компанията.

Става дума за проблем при форматирането на часа, който засяга системата, която "Алстом" закупи в началото на миналата година от "Бомбардие транспор". "Това не е кибератака", поясни говорител на "Алстом".

Техническият проблем причини днес спиране на работата на железниците на много места в Полша, отбелязва Ройтерс. Полският министър на инфраструктурата Анджей Адамчик заяви, че подобни проблеми със сигнализационната система на "Алстом" са били регистрирани и в Индия, Сингапур и Пакистан.

Според CyberNews, проблемът е засегнал около 80% от железопътния трафик в Полша.

Министър Адамчик заяви, че служителите на железниците са предприели действия за възможно най-бързото решаване на възникналия проблем.

Влаковете са едно от основните транспортни средства, с които бягащите от войната бежанци напускат Украйна, отбелязва Ройтерс. Близо два милиона души избягаха от Украйна в Полша от началото на руското нахлуване на 24 февруари.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини