KALEO на живо от ледена пещера

KALEO, невероятните исландски рокаджии записаха на живо една от най-добрите си песни в ледената пещера в ледника с непроизносимото име Breiðarmerkurjökull.

Красивото видео е заснето през януари, а до момента на публикуването му тази пещера вече се е стопила, казват от групата. Да се свири и пее на живо при ниски температури е голям риск, тъй като гласните струни и всички струни също се свиват по законите на физиката. Този риск си струва за музикантите, които искат да ни покажат ледника и да ни кажат, че до 2100 година той ще е напълно изчезнал.

"Backbone" е четвърти сингъл от новия, трети албум от 2021 година на групата Surface Sounds. Пандемията отложи издаването на албума малко, а турнето им Fight or Flight - два пъти, първо за април - юли 2021 г. и след това за февруари - май 2022 г. 

Музиката на KALEO е повлияна от блус рок, инди фолк и алтернативен рок.  В интервю за Rolling Stone, фронтменът Джей Джей казва, че слушал много американски музикални и блус изпълнители докато израствал, и нещото, което ги свързва е блусът от Делтата. Което се усеща в някои от по-тежките им песни, отличаващи се с характерния за групата резонаторен звук. Самият JJ казва, че е повлиян от Джими Хендрикс, Карлос Сантана и Джим Морисън, докато критиците оприличават музиката на KALEO с тази на Hozier, Ray LaMontagne, Led Zeppelin, Cream и ZZ Top.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини