Кампанията "Дарете кръв, подарете живот!" отново в Асеновград

Кампанията „Дарете кръв, подарете живот!“ отново е в Асеновград.

В доброволното кръводаряване може да се включи всеки пълнолетен асеновградчанин или жител на населените места в общината, стига да отговаря на няколко изисквания, сред които да е клинично здрав.

Кампанията ще се проведе на 5-ти и 6-ти април (вторник и сряда), от 09:00 ч. до 12:30 ч. в сградата на общинската администрация - стая №517.

Целта на безвъзмездното и доброволно кръводаряване е задоволяване на лечебните заведение с кръв и кръвни биопродукти и приобщаване на повече хора към идеята за благотворителност, милосърдие и добротворство.

Вследствие епидемията от COVID-19, от Районен център за трансфузионна хематология (РЦТХ) - Пловдив съобщават, че са намалели драстично безвъзмездните кръводарители.

Целта на инициативата е набавяне на необходимите количества кръв и кръвни съставки за нуждите на лечебните заведения в областта.

Трансфузионният център в Пловдив е с над 70-годишна история и функционира ежедневно. Той обслужва болничните структури в областите Пловдив, Хасково, Кърджали и Смолян, като им осигурява качествена и безопасна кръв и кръвни биопродукти.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини