Община Асеновград търси инвеститори за изграждане на фотоволтаици

Община Асеновград обяви на търг продажбата на земя, незастроена, целият с площ от 74 779 кв. м., с трайно предназначение - урбанизирана територия. Имотът е в регулация.

Цената за 1 кв. м. е в размер на 51,24 BGN (без ДДС). Пазарната стойност на земята е 1959,210 EUR / 3831,900 BGN (без ДДС).

Имотът се намира на изхода на Асеновград, в посока село Боянци - до кръстовището за село Козаново и срещу площадката на ЦКС „Коопизкупуване”.

Изложението му е към главния път, като е достъпен и чрез второстепенен такъв, в посока платения охраняем ТИР паркинг.

В непосредствена близост има новоизградена модерна складова база за търговия с хранителни стоки. Изградена е и инфраструктура с достъп до път от републиканската пътна мрежа.

Характеристиките на обекта предлагат неограничени възможности за развитие. Например, за производствена база. Подходящ е заради развитата инфраструктура и ситуирането му в близост до населено място.

Разполага с голяма площ, позволяваща изграждане на цех, паркоместа, офис сграда, складови бази и място за хранене.

Подходяща инвестиционна възможност е и изграждане на фотоволтаици, от които може да се произвежда електроенергия за предприятия, големи консуматори на ток. Освен да задоволяват собствените си енергийни нужди, те биха имали възможността и да продават електричество на свободния пазар.

Имотът е изключително подходящ и за производители на соларни панели. На мястото инвеститорите могат да реализират проект с произведените фотоволтаични системи. Откритата площ е подходяща за такъв вид инвестиция и едновременно в близост до населено място, което позволява обслужването на централата.

Пълна и подробна информация за датата, мястото и часа на провеждане на търга за продажба на ПИ 00702.536.31 по КК на Асеновград, ще откриете на следния адрес: https://www.asenovgrad.bg/bg/obyavi-targove-i-konkursi/publichni-targove-s-yavno-naddavane-za-prodazhba-na-3-/tri/-broya-pozemleni-imoti-nahodyashti-se-v-asenovgrad-s-ki-0070253631-0070227509-i-00702533233?fbclid=IwAR3wwSVxqX7jMN01Qz-bDZ5M7iXU6N_q8qEu667ZEIADA9DzD8IGW71ITMM

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини