Засилен полицейски контрол на Цветница и Великден

От ръководството на ОДМВР – Пловдив е създадена необходимата организация за обезпечаване на обществения ред и осигуряване на безпроблемното придвижване на гражданите през празничните и почивни дни около Цветница и Великден.

Осигурено е засилено полицейското присъствие в районите на християнските храмове и други обществени места, където има планирани обществени събития и празнични прояви. 

Предприети са превантивни мерки за недопускане на всякакъв вид закононарушения и престъпления.

Сред важните ангажименти на униформените ще бъде безопасността на движението, заради традиционното увеличение на трафика по основните и второстепенни пътни артерии в Пловдив и областта в този период.

Полицейски екипи ще патрулират в районите около по-големите църковни храмове, хипермаркети и търговски зони с цел недопускане на неправилно паркиране и затрудняване на движението.

При необходимост ще бъде въвеждана временна организация на движението, а на някои участъци е възможно да се предприема и ръчно регулиране.

Служителите на реда ще следят стриктно за ограничаване на предпоставките за катастрофи и ще реагират незабавно при установяване на груби нарушения на Закона за движение по пътищата.

В засиления пътен контрол са включени проверки за техническото състояние на МПС, а на водачите им - за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и системи, спазване на скоростните режими.

По отношение на опазване на собствеността и имуществото на хората са взети всички необходими мерки за недопускане, предотвратяване и пресичане на извършване на посегателства.

В тази връзка експертите от криминална полиция напомнят при напускане за продължителен период жилищата да се обезопасяват, а в тях да не се съхраняват големи суми пари и ценности.

Препоръчителна е по-голяма бдителност за непознати и съмнителни посетители в етажната собственост, а личните моторни превозни средства да не се оставят отключени и без надзор.

Нека хората да бъдат внимателни и за собствените си вещи при пътуване в масовия градски транспорт или при посещение на храмовете и големите търговски центрове.

Полицията призовава гражданите да сигнализират своевременно при забелязване на нарушения или извършени престъпления.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини