"Български пощи": Пенсионерите няма да останат без пенсии

"Български пощи" претърпява сериозна кибератака, която е специфична и не е извършена в България. Всички специализирани институции и експерти от най-високо ниво работят по отстраняването на проблема. Това съобщи на брифинг главният изпълнителен директор на дружеството Деян Дънешки.

Той уточни, че процесът с получаването на пенсиите и добавките към тях е забавен заради различния механизъм, по който хората се обслужват. Дънешки посочи, че пенсиите ще бъдат раздавани в пощенските станции по местоживеене.

Директорът коментира, че пенсионерите няма да останат без своите пенсии. Ако се наложи, клоновете ще работят и на 21 април. "Работи се по-бавно - това е факт. Правим всичко, каквото е възможно, за да получат парите си", подчерта Дънешки и призова хората да проявят търпение заради извънредната ситуация.

"Възстановяваме системите една по една. Когато имаме готовност да работим на пълните възможности, ще информираме допълнително", заяви Дънешки. И уточни, че към момента няма информация за изтичане на данни. 

Заради централизираната система на "Български пощи" има проблем във всички клонове в страната. "Уведомили сме контрагентите, с които работим. Дали сме им информация за проблема", допълни изпълнителният директор.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    До
    Домкрат
    1 -2
    20:00, 19 апр 2022
    Всички български пенсионери могат да благодарят на руските хакери от невидимият фронт, които им създадоха тези проблеми.
  • 2
    Ha
    Haskovo
    2 0
    21:56, 19 апр 2022
    Господине не мислете само за Пенсионери а мислете на ваши служители дето работят на пет часа.Срамота е за 300лв.на месец ще дойде ден ще останете без работници няма кой да работи в пощите.Виждам всеки ден търсите работници но няма кой да работи за тия пари работа много пари няма.И по селата ще напускат работа вече да знаете няма кой да работи отговорна работа за 300лв.Всичко се дига вие намаляте часовете на служителите.Една секретарка няма толкова работа при кмета и получават повече от началник пощите даже някои секратарки не могат да пускат компютър.Питат на пощалионките как да пускат компютър.
    • До
      Домкрат
      0 -1
      01:51, 20 апр 2022
      Бъди спокоен зd тези пари служители и служителки се правят че работят. Тоя тайм аут им дойде в дюшеш няколко дена си седят зад гишетата, пийват си кафенце и си чоплят телефоните и отпращат гражданите .
      Мисълта ми бе друга че половината от хората подкрепят руското нашествие а техните хакери саботират държавата ни и пенсионерите първи ще го духат проблема.
Последни новини