Превозвачите на протест, въпреки обявените мерки от правителството

Представителите на организации от транспортния сектор потвърдиха провеждането на протестите на 18 май, въпреки обявените от правителството мерки след днешната среща на бранша с премиера Кирил Петков и министри от кабинета. 

„Възстановихме диалога, но протест утре ще има. Реално нямаме абсолютно никакви конкретни решения към днешна дата и ние имаме морален ангажимент към нашите членове утре да излезем на този протест“, обяви Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. 

Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи допълни, че исканията на бранша, който изпитва силни затруднения заради непрекъснато покачващите се цени на горивата, не са политически, а изцяло икономически. 

На 18 май протестни акции ще има в няколко града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и Благоевград. Шествия ще има и на няколко гранични пункта, обявиха още представители на превозвачите. 

В София протестът ще започне в 8:30 ч. Сборните пунктове са три – бул. „Ботевградско шосе“, бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Царица Йоанна“. 

Протестните акции ще се състоят, въпреки анонсираните по-рано от правителството антикризисни мерки, сред които бъдещо премахване на акциза за природен газ, втечнен нефтен газ (ВНГ) и метан, както и намаляване на 9% на ДДС за природен газ и ВНГ. 

Коментари в сайта

Последни новини