Студенти и преподаватели от 5 държави гостуваха на община Асеновград

Изображение 1 от 4

    Студенти и преподаватели от Университета на Тесалия - Гърция, Университета по приложни науки Карелия - Финландия, Университета по приложни науки Ван Хол Ларенщайн - Ниделандия, Словашки аграрен университет в Нитра и от Висше училище по агробизнес и развитие на регионите гостуваха на община Асеновград.

    Участниците в Международното лятно училище по проекта за Европейски университетски алианс „ИНВЕСТ“ бяха посрещнати от заместник-кмета доктор Теньо Манолов.

    Посещението бе в рамките на сътрудничеството между асеновградска община и ВУАРР, което е единственото извънстолично висше училище, пълноправен партньор в европейски консорциум.

    По време на виртуалните две седмици на лятното училище студентите работиха по индивидуални задания, свързани с четирите теми: Качество в образованието и обучението, Социални услуги и социално включване, Социални иновации и устойчиво регионално развитие, Социално предприемачество.

    Тази седмица те са в Пловдив за присъствени лекции и представяне на индивидуалните и групови разработки.

    Заместник-кметът разказа, че градът е наричан "Малкият Йерусалим" заради множеството църкви, манастири и параклиси.

    И още, че е известен с многобройните ателиета за сватбени аксесоари, булчински рокли и костюми и че осъществява връзката между Централна България, Централните Родопи и Беломорието. Студентите изгледаха и кратко видео за историята на града, за природните феномени в региона – "Беланташ", Асеновата крепост, резерват "Червената стена".

    Доктор Манолов обясни, че природното явление "вечерник" е една от причините градът да се превърне в лозаро-винарски център.

    На въпрос от чуждестранните младежи какви са предизвикателствата пред регионалното управление днес, Манолов отговори: „Как да задоволим неограничените човешки потребности с ограничените ресурси, които имаме“.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини