В Областната администрация на Пловдив започва втори курс с уроци по български език за украинските граждани

Първият курс по български език за украински граждани, организиран от Областната администрация на Пловдив област с подкрепата на доброволци, изпрати първите си 50 курсисти успешно преди седмица.

Областната администрация на Пловдив отново отваря вратите си за украинците, които желаят да учат български език.

От вторник, 07.06.2022 г., започна вторият курс, който се организира с помощта на Българския червен кръст и Агенцията за бежанците на ООН.

Всеки ден в сградата на Областната администрация ще бъдат преподавани уроци на четири групи от по 15 човека. Уроците отново ще бъдат провеждани в стая 301 в сградата на институцията. Те са безплатни за украинските граждани.  

Всички консумативи като учебници, тетрадки, химикалки ще бъдат предоставени безвъзмездно от Българския червен кръст и Агенцията за бежанци на ООН.

Областният управител Йордан Иванов и цялата администрация сърдечно благодарят на г-жа Мария Недялкова-Георгиева и г-жа Юлия Читакова – двете учителки, който ще се включат в преподаването на уроците.  

Желаещите да се запишат на курс по български език украински граждани могат да се обадят на телефонните номера на Щаб „Пловдив-Украйна“ или да напишат имейл до електронната поща на щаба.

Единственото нужно е да съобщят трите си имената  и да изберат група и часови пояс, удобни за тях. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини