Мицкоски: Ако българските искания влязат в преговорната рамка, това ще бъде капитулация

„Вече съм го казвал, но ще го повторя: ако българските искания влязат в преговорната рамка, това ще означава капитулация за дипломацията на (Република Северна) Македония.  Това означава: или се асимилирате и българизирате и ставате член на ЕС, или никога няма да станете част от ЕС. Ако има гласуване в парламента, ние ще гласуваме против", казва в интервю председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, съобщават от пресцентъра на опозиционната партия в Република Северна Македония. 

По думите на Мицкоски, за да бъде обсъдено вписването на българите в конституцията на страната България трябва да даде гаранции, че това ще бъде последното й искане, че тя не само няма да пречи на Северна Македония до влизането й в ЕС и ще бъде и най-големият поддръжник за това, но и трябва да бъде отменена гласуваната през 2019 г. в българския парламент резолюция.

Мицкоски е посочил, че както при влизането на Република Северна Македония в НАТО България е заявила, че няма отворени въпроси, така трябва да го заяви и сега, както и „че няма да бъде тълкувана историята, нито какъв народ сме били, нито да бъде оспорван езикът”, пише в съобщението. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    То
    Тодорова
    11 0
    13:28, 10 юни 2022
    Мицковски, приятелю, ти наистина се нуждаеш от спешна психиатрична помощ. Както и твоите съпартийци.
  • 2
    "Наблюдател"
    4 0
    11:12, 11 юни 2022
    Най-голямото предателство в българската история - да се отречеш от корените си. Тази държавица ще се разпадне и ще имаме граница или с Албания, или със Сърбия. В управляващата върхушка са все сръбски възпитаници.
  • 3
    К
    к
    0 0
    16:33, 12 юни 2022
    македония и Украйна са идентични случаи, само че Бе не държава за разлика от Русия
Последни новини