Обсъждат промени в яслената грижа, за да не се закриват групи

Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването работят съвместно по промени в яслената грижа, така че да не се закриват яслени групи поради липса на медицински специалисти. Това стана известно от думите на здравния министър проф. Асена Сербезова по време на участието в днешния парламентарен контрол. 

Тя заяви, че в детските заведения, където има недостиг на специалисти, ще могат да се назначават педагози, преминали обучение по ранно детско развитие, комплексна промоция на здравето и първа помощ по утвърдена от министъра на здравеопазването програма. Сербезова отбеляза, че вече е разпоредила изготвянето на програмата на експертите в здравното ведомство. По думите ѝ това изискване ще бъде прилагано от догодина.

Сербезова каза още, че на 15 юни по време на работна среща заедно с представители на просветното министерство и на Националното сдружение на общините,  са стигнали до компромисно решение обслужването на децата в една яслена група да се осъществява най-малко от един медицински специалист и една детегледачка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини