Вотът на недоверие: Какво се случи днес

"В момента се намираме в позиционна политическа битка. Случват се две неща. Първото, че имаме една заявка на ПП, че са готови да управляват с правителство на  малцинството. И това, което виждаме днес, включително с регистрацията, е да се покаже на ПП какво значи правителство на мнозинството. Тоест, да разберат, че управлявайки като правителство на малцинството, трябва да се съобразяват, да имат диалог и да се договарят за това какви политики и какви решения ще се взимат.” Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS политологът Татяна Буруджиева. 

Тя посочи, че според нея е много важно "хората от ПП, които нямат представа как се случват нещата в главите на хората, да си направят изводите от уроците, които сега се случват." По думите ѝ от всичко личи, че те ще предложат кабинет. А опозицията по-скоро ще се съгласи при първо раздаване да подкрепи предложението за правителството на ПП, ако сложат нов министър-председател и покажат, че може да се разговаря с тях.

Според Арман Бабикян, обаче, не всички от опозицонните партии имат желание да управляват. „Моментът е труден и в тази тройна криза е не е много благоприятно да се управлява. И затова насладата да набиеш управляващия бързо ще премине пред неприятното усещане, че трябва ти да мъкнеш този товар на гърба си,” посочи той.

Според него: „В един развод няма шанс да има един невинен. Сега сме на границата да разберем колко по-важно е политическото от аритметичното.” Защо той обясни с въпроса: „Нали е важно да се случи правосъдната реформа”?

Двамата коментираха и позициите на БСП, представена от кулоарите на парламента от депутата Илиян Йончев от БСП и на Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане.”

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини