Защо съдят ютюбър за 10 милиона долара

Ако досега не сме вярвали, че да си ютюбър може да е опасна професия, то случаят с Джеф Уитек и Давид Добрик е доказателство, което ни убеждава в обратното.

През 2020 г. двамата снимат видео, за което са подготвили каскада. Уитек обяснява, че докато се е залюлявал на въже, завързано за багер, Добрик е завъртял строителната машина с несъобразено бърза скорост и именно заради лошата преценка на колегата си, следва удар.

Уитек се блъска в страничната част на багера и получава "множество наранявания", както самият той казва. Сред тях са счупен череп, фрактури на лицето и дори увреждане на очите.

По-подробно за инцидента и последствията от него Джеф Уитек разказва във видео в YouTube канала си, което озаглавява "Не опитвайте това у дома".

Освен това решава, че няма да остави на Давид Добрик да му се размине безнаказано и ще го съди за "небрежност и умишлено причиняване на телесни повреди". Обезщетението, което е поискал и е отразено в съдебните документи, е в размер на нескромните 10 милиона долара, пише Entertainment Tonight.

Добрик също преди е коментирал случая. През март тази година в епизод от видео подкаста VIEWS споделя, че тогава е преживял най-ужасният ден в живота си, би искал да може да върне времето назад или самият той да е бил на мястото на Уитек.

"Всяка възможност, която бих имал, бих я взел, за да променя случилото се... За това съжалявам най-много в живота си", признава още Добрик.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини