В знак на протест смолянчанин плати сметката си към мобилен оператор с жълти стотинки /галерия/

Изображение 1 от 4

     

    Смолянчанинът Светослав Гушков потърси репортер на СмолянБГвести, за да се оплаче по думите му от некоректността на мобилния оператор, с който сключил договор. 63-годишният мъж обясни, че в петък в знак на протест решил да си плати сметката с жълти стотинки. От офиса на мобилния оператор в Смолян обаче не пожелали да му вземат парите. Държали се грубо и го посъветвали да отиде да уедри стотинките в банка. „От къде, на къде няма да ми вземат стотинките, това са български пари. Освен това в банката вземат и такса“. Днес, понеделник, заедно с екип на СмолянБГвести, Гушков реши отново да пробва да си плати „протестно“ сметката и да се опита да анулира пакет, който по думите му не е искал.

    В този офис сключих договор на стойност 37.80 лв. Получих фактура за 41.26. Беше ми обяснено от тези служители, че съм си активирал, чрез моя телефон, някакъв пакет - Ай пи пакет за възрастни, плюс музика. Аз такова нещо не съм активирал. Обадих се на оператор в централата и от там ми казаха, че няма такъв вариант аз да съм го активирал. Просто момичето тук ми заяви сумата от 37.80. Тя ме подведе и затова протестирам. Жълтите стотинки са в знак на протест. В петък, като идвах, ми обясняваха, че аз сам си виновен. Обиждаха ме, че аз съм си направиил някви пенсионерски своеволия и т.н.“, оплака се пред камерата Гушков. При днешното му влизане в офиса на мобилния оператор, репортерът ни стана свидетел на любезно обслужване и пълно съдействие от страна на служителите. Разпознавайки екипа ни, те обясниха, че не са се държали грубо с клиента, че не са му отказвали да вземат жълтите стотинки. Просто тогава имали системен проблем в софтуера. Относно по-високата сметка обясниха на Гушков, че спорният пакет е бил заявен от предишен негов договор и пакетът е бил със 100 процента отстъпка. Днес му предложиха да го премахнат и надвзетите пари да му бъдат приспаднати от следващата сметка. На тръгване Гушков се закани, че ако това не се случи и следващата сметка ще плати с жълти стотинки.

    Държаха се любезно заради вас, разпознаха ви, че сте журналисти. Ако не бяхте вие, сигурно пак нямаше да ми вземат стотинките или да ми оправят договора“, каза още Гушков.

    Минути по-късно репортерът ни Анелия Веселинова получи телефонно обаждане от въпросния офис на мобилния оператор. Служителят съобщи, че „шефовете“ му са забранили да излъчваме репортажа за случилото се и медията ще си има проблеми. Обясни, че на вратата имало надпис, който забранява снимането в офиса и екипът не го е спазил. Той обаче не отговори на въпроса ни, защо не е предупредил екипа, че няма право да снима вътре. Вместо това с охота и доброволно обясни пред камера за казуса. От КЗП напомнят, че ако сметнете, че който и да е мобилен оператор или други подобни фирми са били некоректни, може веднага да подадете жалба, по която от комисията ще вземат отношение и ще направят всичко възможно да защитят правата на потребителите.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини