МВР задържа Георги Семерджиев за катастрофата с джипа убиец, той е подсъдим по друго дело от 9 години

МВР задържа 36-годишния Георги Семерджиев. От ведомството разпространиха и негова снимка по-рано днес.

Мъжът беше обявен за издирване, след като снощи причини тежък пътен инцидент и избяга от местопроизшествието.

Той е заловен при спецакция на СДВР и сектор "Кобра". От прокуратурата, СДВР и НСлС дадоха брифинг с подробности. Разследването е под надзора на Софийска градска прокуратура и НСлС. Семерджиев е бил открит е на адрес, на който не е регистриран. Има информация, че заедно с него е имало още един пътник, жена. Автомобилът е бил спрян от движение, но е бил управляван с фалшиви номера. 

Семерджиев е бил открит в "не съвсем адекватно" състояние. Ще бъде заведен в медицинско заведение, за да му бъде взета кръвна проба. Но той е бил адекватен дотолкова, че да предостави телефон на майка си, която да се обади за адвокат, стана ясно  от съвместния брифинг на зам.-директора на НСлС Ясен Тодоров и Илиана Кирилова.

Сигналът за катастрофата, възникнала в района на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени, бе подаден снощи към 23:10 часа. Според данните до момента автомобилът, който издирваният е управлявал, се е движил от НДК с висока скорост, ударил е таксиметрова кола на кръстовището на бул. „Арсеналски”, след което се е блъснал в асансьора на метростанцията. От силния удар колата се e разцепила на две и едната половина удря смъртоносно двете момичета, които по това време са се движили извън пътното платно. След инцидента, шофьорът успява да избяга.

Той е криминално проявен с над 50 наказателни постановления. Шофирал е без книжка - отнели му я на 11 юни, защото карал кола дрогиран. Задържан е от ГДБОП за черно тото през 2010 г. Задържан е за разпространение на наркотици. Въпреки чуждия номер колата е регистрирана в България на фирма. В остатъците от джипа са открити две сини лампи и полицейска стоп палка. 

Часове преди смъртоносната катастрофа срещу него има сигнали за "наглото" му шофиране. Единият е от Околовръстния път на столицата, вторият - от автомагистрала "Тракия".

Обзорните камери за видеонаблюдение на Столична община, разположени в обхвата на кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Арсеналски“, са регистрирали тежкия пътнотранспортен инцидент. Записите ще бъдат предоставени на СДВР, за да подпомогнат разследването, се посочва в съобщение от Столична община.

"Метрополитен"оценява нанесените щети върху асансьора на метростанция "Европейски съюз", ще бъдат направени експертизи, както на конструкцията, така и на самото съоръжение, се допълва в съобщението.

Георги Семерджиев е подсъдим и за нанасяне на телесна повреда, съобщиха от Софийския районен съд. Днес е имало поредно заседание по делото, но Семерджиев не се е явил. По това дело той има и съподсъдим. Процесът е започнал през 2013 година, но заради смяна на съдебния състав делото е започнало отначало. Заради неявяването му днес, съдът е разпоредил задържането на Семерджиев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини