33-годишен мъж отива на съд за измами в Асеновград и Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа за измами 33-годишен мъж, представял се за депутат, адвокат, съдия и посредник на партия.

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем С.Д., на 33 г., за това, че на неустановени дати през 2021 г. и 2022 г. в град Пловдив и в град Асеновград, при условията на продължавано престъпление и с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у трима мъже и една жена, като им е причинил имуществени вреди в размер на общо 12 950 лева – престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 5 вр., чл. 209, ал.1, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че С.Д. е извършвал измамите, като се е представял за депутат, адвокат, съдия, представител на религиозна организация и посредник на политическа партия.

Той използвал няколко схеми. С.Д. обещавал, че може да узакони незаконни постройки в различни населени места в Пловдивска област, което не се е случило.

Пред хора, които били загубили имотите си чрез продажби от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе съдебни дела и ги спечели.

С.Д. получавал заплащане, но не извършвал услугите.

На 12 юли 2022 г. след подаден сигнал и извършени оперативни мероприятия от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, С.Д. е бил задържан в град Пловдив.

При личен обиск у него е била намерена пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, но с надпис „народен председател“.

С.Д. е имал офис за консултации в центъра на Пловдив. Там приемал хора, като се представял за посредник на политическа партия и представител на религиозна организация. Обещавал, че можел да помогне при узаконяване на постройки и други дейности. 

И в момента по делото се извършват активни действия по разследването. 

Обвиняемият С.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив.

В този срок предстои да се прецени за внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.  

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини