Обилни валежи и внезапни наводнения в Ню Йорк

Двама нюйоркчани са заснети до раменете във вода на улица в Ню Йорк, след като обилен дъжд връхлетя северен Манхатън във вторник. Видео, споделено в социалните мрежи, показва мъжете, коленичили насред наводнението, за да отстранят боклуците от уличната канализация.

Множество предупреждения за внезапни наводнения и гръмотевични бури бяха издадени в понеделник - от Ню Йорк до брега на Джърси и окръг Феърфийлд в Кънектикът. Обилните валежи предизвикаха внезапни наводнения, които попречиха на пътуванията на много хора в трите щата, преди още една гореща вълна да започне във вторник.

Националната метеорологична служба издаде предупреждение за внезапни наводнения за Манхатън, Бронкс, Йонкърс и Ню Рошел в понеделник вечерта и призова жителите да се преместят на по-високи места.

Метрополитен съобщи, че някои услуги на метрото са били прекъснати поради наводнения в понеделник. Видео показва стичаща се вода в метростанция Dyckman Street.

В други кадри пътници крещят, докато автобусът им преминава през наводнение на Prospect Avenue. Вижда се вълна, която се стоварва върху автобуса.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини