Петков: В момента трябва да вземем трудни решения в много опасни сценарии за България

В момента трябва да вземем трудни решения в много опасни сценарии за България. Единият опасен сценарий е да продължи да има някакво правителство, което да бъде частично подкрепено от хора, които не са в парламента и никога не знаеш какъв ще е техният ход и чии интереси защитават. По думите му другият голям риск е да влезем есента и зимата в спирала от избори и да сме и в политическа криза", каза пред бТВ министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Премиерът отбеляза, че ключово условие за влизане на "Продължаваме промяната" в нов кабинет е той да е подкрепен от партии искащи приемането на закона за КПКОНПИ и одобряващи Бойко Рашков за шеф на антикорупционната комисия.

В интервюто Петков каза, че днес правителството е решило да прекрати меморандума с "Джемкорп" за сътрудничество в областта на зелената енергия.

Премиерът в оставка подчерта, че проверката в "ТЕЦ-Брикел" вчера е показала, че има държава и закони. Той разказа за внезапното посещение там и дългогодишното мълчание на институциите. 30 пъти над нормата са били в този момент фините прахови частици, 16 пъти - на серния диоксид.

Петков коментира и идеите за таван на горивата, както и кога може България да получава по-евтин газ от този на "Газпром".

Коментари в сайта

Последни новини