Ще събарят влаковата спирка при дупнишкото село Джерман

Железопътната спирка при дупнишкото село Джерман ще бъде съборена, а теренът около нея - рекултивиран - това е решено на заседание на Министерския съвет. Същата съдба ще имат и жп гари във Враца и Перник.

Събарянето на обект от железопътната инфраструктура става единствено по предложение на БДЖ и с решение на Министерския съвет, обясниха експерти.

В Джерман спирката на практика е нефункционална - тя е на 2-3 километра от гара Дупница, почти не се използва - рядко някой там чака влак за Благоевград и София. Но и чакащите не влизат в спирката, отвън е изграден навес от поликарбонат и метал.

Старата спирка се счита за опасна, ако например вътре влязат деца, коментират работещи в системата на железниците. Оказва се, че кметът на Джерман Ангел Цветков изобщо не е уведомен, че ще събарят спирката им, коментира той.

Преди десетина години беше съборена и спирка „Марек“ на изхода на Дупница за София. Сега мястото пустее и се ползва за нерегламентиран паркинг за коли от близкия ромски квартал и от автокъщите на изхода на града.

 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини