Кметът на Асеновград даде старт на ремонта на НЧ "Родолюбие"

Изображение 1 от 5

    Днес официално бе направена символична  „първа копка“ на ремонта на НЧ „Родолюбие“ в Асеновград.

    На церемонията присъстваха ръководството на Общината, екипът на проекта, представители на фирмата изпълнител.

    С този ритуал бе даден стартът на строително-ремонтните дейности  по първия подписан  договор № BG16RFOP001-1.025-0007-C01, финансиран по ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз.

    Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев сподели: „Спомням си, че като дете тук ни водеха за всяко събитие, тогава сградата беше нова, хубава и ме впечатляваше много.

    От години сградата е в лошо състояние и за да разрешим този проблем община Асеновград разработи проектно предложение и кандидатства по европейско финансиране, което 2021 година беше одобрено, подписа се договор и се започна реализацията по проекта.

    След приключването на ремонта, сградата ще отговаря на всички съвременни изисквания.

    Искрено се надявам, че резултатът от ремонта на читалището ще бъде същият, като с централния площад, който се превърна в емблема на Асеновград.

    Винаги съм искал строителните обекти по съответния законов ред да се печелят от наши строители от Асеновград, причината е, че първо средствата остават на територията на нашата община и второ, когато си асеновградчанин, желанието и майсторлъка, които влагаш е съвсем друго, отколкото, ако си от който и да е друг град извън Асеновград.

    Да открием днес строителството и под контрола и надзора на всички наши съграждани да пожелаем на строителите спорна и качествена работа“.

    Сградата на НЧ „Родолюбие“  е строена през 60-те години. 

    Лошото й състояние, амортизираното оборудване и обзавеждане в помещенията са предизвикателство за извършване на цялостна реконструкция и модернизация на сградата.

    С реализацията на проекта ще се извърши осъвременяване на помещенията, създаване на условия и достъпност до отделните обекти в сградата.

    Ще се извърши оползотворяване на неизползвани пространства, реконструкция и обновяване на инфраструктурните инсталации и технически съоръжения.

    И от общината отново припомнят на обществото, че след ремонта сградата ще запази архитектурния си облик и в същото време читалището ще придобие изцяло нова визия, функционалност и достъпност, които да удовлетворяват напълно, културната общественост и всички жители и гости на Община Асеновград.  

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини