Сръбски автобус с деца се обърна на магистрала Тракия

Девет деца и двама възрастни, които са пътували в катастрофиралия в неделя вечер сръбски автобус на магистрала „Тракия“, остават в Университетската болница в Стара Загора, съобщи пред журналисти час след полунощ министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Министърът посети спешния център заедно с директора на болницата проф. Йовчо Йовчев.

Двама от пострадалите са в изключително тежко състояние.

Мъж е с ампутиран крак, а 11-годишно момче е настанено е в Клиниката за анестезия и реанимация и се обсъжда транспортирането му до „Пирогов“.

Общо 44 деца и възрастни са прегледани тази вечер в спешния център. На помощ са били екипи от Нова Загора и Сливен.

Министърът на здравеопазването поздрави всички медици за бързата реакция и изключителния професионализъм.

Автобус с деца със сръбска регистрация катастрофира минути след 20.00 часа. Според очевидци автобусът е пътувал в посока София и на 217 км. се е преобърнал в канавката. Шофьорът е в добро състояние. В автобуса по първоначални данни са пътували 48 души, сред тях възрастни и деца. Сред пътниците няма загинали, твърдят очевидци.  Сред първите, притекли се на помощ, е имало и лекар. 

Автобусът е пътувал от Слънчев бряг, където децата са били фестивал, и се е завръщал в Батайница, близо до Белград, научи БТА от очевидци.  По време на инцидента е нямало удар, автобусът е паднал в канавката.

Десетки пътуващи в коли зад катастрофата са помагали на пострадалите деца и възрастни. Линейките са откарали 8 деца и 4 възрастни в болницата.

Настилката на магистрала „Тракия“ е мокра след силния дъжд тази вечер в Старозагорско.

Катастрофата предизвика километрично задръстване на автомагистрала "Тракия“
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини