Тошко Йорданов обяснява защо Слави Трифонов отново не подаде имотна декларация

Ако Кирил и Асен се опитват да си играят на статуи от Илиада, като говорят за Троянски кон, трябва да им напомня как завършва Троянската война. Гърците сриват Троя със земята. А и остават въпросите коя го играе хубавата Елена, кой е Парис и кой излъганият от любовта на живота си Менелай. Много метафори. 

Що се отнася до репликите, които ръсят - да видим дали ще може изобщо да се състави правителство в новия парламент, заяви Тошко Йорданов от Има такъв народ по NOVA, като коментира думите на Кирил Петков, че втори път в коалиция с "троянски кон" ПП няма да влезе, визирайки ИТН.  

ГЕРБ и „Продължаваме промяната” действат по един и същ начин, с едни и същи методи. Те играят един и същ танц. Кирил Петков и Асен Василев създадоха в това правителство нов вид корупционни схеми, каза още той.

По думите му ИТН е единствената партия, която е показала лицемерието в парламента. 

Той припомни, че когато ИТН са били първа политическа сила, не са срещнали подкрепа за съставяне на правителство.

„Ще постъпим по същия начин, както досега. Това, което сме обещали, ще се опитаме да го направим. Ще си държим на думата. Влязохме да премахнем „модела ГЕРБ", направихме го. Влязохме и казахме, че няма да участваме в схеми и лицемерие, направихме го. Казахме, че ще спазваме коалиционното споразумение, спазихме го. Нарушиха го ПП. В следващия кабинет, ако има достатъчно разумни формации, естествено, че ще участваме”, каза още депутатът. По думите му е възможно и „Има такъв народ” да е опозиция в новия парламент. 

Обективно погледнато партньори може да сме само с ПП, БСП и ДБ, колкото и да не ни се иска, каза още той. 

Йорданов коментира и факта, че Слави Трифонов отново не е подал декларация за доходите си, каквото е длъжен да направи като партиен лидер.

Това е административно изискване, правят ви проверка и ви налагат глоба, че не сте го спазили. Няма човек в тази държава, който да каже, че Слави Трифонов не си е изкарал парите по телевизията. Не ходи нощем да мие коли, та да има други доходи. Като се подаде декларация, има колеги, които го обръщат на мръсен сеир. Смисълът на подаване на декларация е дали има мръсни пари, а мръсни пари няма. Има глоба, че не е спазено административното изискване и това е, каза Тошко Йорданов. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини