Прокуратурата в Перник с информация за убийството в Делта Хил

Мотивът за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге е личен, съобщиха от Прокуратурата в Перник. Задържаният в качеството му на обвиняем, 57- годишен мъж е познат на семейството на жертвата.Той е от София, работил е в хлебопекарната в „Делта хил“ при съпругата на бизнесмена, с която е имал служебни и лични взаимоотношения.

Тежкото престъплението е било извършено в гаража на жертвата, където е намерен и трупът. Иззетите веществени доказателства при извършените претърсвания и разпити са дали основание за повдигане на обвинение на 57-годишния мъж, съобщи наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева.

„В резултат на съвместната работа на Прокуратурата и ОД на МВР, се събраха достатъчно доказателства. Повдигнато е и е предявено обвинение за извършено умишлено убийство. Задържано е лицето за 24 часа, след което задържането е удължено до 72 часа с прокурорско постановление, като в утрешния ден ще бъде внесено искане в Окръжен съд- Перник с оглед на предложение за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. Този човек е познат на пострадалия, познат на семейството му. Работил е при съпругата на жертвата. Личен е мотивът“, заяви Алексиева.

Има доказателства за употребен вид оръжие, казаха от прокуратурата, но не уточниха какво е то с мотива, че експертизите още не са готови. Това, което се знае към момента е, че при огледа и аутопсията е констатирано увреждане на белия дроб на жертвата, има и малка рана в областта на шията. Задържаният мъж не е направил самопризнания. Работи се по евентуално установяване на съпричастност и на други лица. Разпитана пред съдия е била и съпругата на убития Елизабет Ланге, но от прокуратурата отказаха подробности относно дадените от нея показания

 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини