Мак и Зара Ръдърфорд са обиколили света по различни маршрути

Британско-белгийският пилот Мак Ръдърфорд е на около 2 часа път от летище „София Запад“. Това сподели за БТА сестра му Зара. Тя пристигна заедно с родителите си Беатрис и Сам Ръдърфорд, за да посрещне брат си. Юношата ще стане най-младият пилот, обиколил света със самостоятелен полет.

Родителите много ни подкрепят, естествено, мама е леко притеснена, каза Зара. По думите й в момента семейството е развълнувано, но няма търпение всички да се съберат отново вкъщи.

Зара, което постави световен рекорд в началото на годината, каза, че винаги е мечтала да обиколи света, и го определи като невероятно приключение. „Не съм мислела, че е възможно, тъй като ми се струваше прекалено сложно, скъпо и опасно“, допълни Зара.

В последната година на гимназията обаче се върнала към мечтата си и решила да опита. За няколко седмици е успяла да изготви план, да намери самолет и спонсор.

„Не се страхувам за брат си, вълнувам се за него, защото е много добър пилот и знае как да взима разумни решения“, каза още Зара.

Тя посочи, че двамата са направили своето околосветско пътешествие по различни маршрути.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини