С до 3 деца над определения норматив в групите ще се приемат в детската градина в Трън

Общинският съвет в Трън разреши да се приемат деца над определения норматив в групите с до 3 деца, или от 23 на 26 в единствената детска градина „Ален мак“ в пограничната община през учебната 2022/2023г. Това съобщи на БТА секретарят на институцията Анна Станкова.

През месеците март, април и май посещаемостта на децата в детската градина не е надвишавала максималния норматив в група. Големият брой подадени заявления за учебната 2022/2023г. обаче, проявеният интерес и желание от страна на родителите към услугата, предлагана от детското заведение, поради тяхната трудова заетост, би оставило незаписани деца, предупреждава директорът Розалина Гаврилова.

Завишеният списъчен състав на децата няма да се отрази върху качеството на възпитателно – образователния процес, тъй като детската градина разполага с достатъчен и добре квалифициран човешки ресурс, технически средства и дидактичен материал, уверява Гаврилова. По думите ѝ детската градина е много добре материално осигурена за отглеждането, възпитанието, социализацията и обучението на децата.

Съветниците разрешиха да бъде сформирана и маломерна яслена група от шест деца през учебната 2022/2023г.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини