"Шарена ваканция" приключи с пъстър празник пред Градската библиотека

Изображение 1 от 5

    С пъстър празник и много емоции приключи тазгодишната лятна академия „Шарена ваканция“, организирана от Община Асеновград, МКБППМН- Асеновград, съвместно с Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.

    Тази година в „Шарена ваканция“ се включиха близо 200 деца.

    Всички те имаха възможността да се научат да плуват, да се раздвижат с йога и да развият таланта си в приложните изкуства. Плувците тренираха на Градския плувен комплекс. Йога практиките се провеждаха в залата над басейна. А приложните изкуства - в Градска библиотека "Паисий Хилендарски".

    Децата, които присъстваха пред градската библиотека бяха поздравени за успешния финал на лятната академия от представител на община Асеновград от отдел „Хуманитарни дейности” , главен експерт г-жа Даниела Костова :

    „Това е една програма, която се организира за поредна (11 година).Щастливи сте, тъй като в малки градове има такава програма и в много малко градове децата се забавляват по този интересен начин, както се прави в нашата градска библиотека.

    Имате и друг повод, за който сте щастливи днес, това е първото събитие след 6 септември, когато открихме обновения площад, т.е. закриването на „Шарена ваканция“ се извършва за първи път на това ниво.

    Поздравявам ви, за това, че сте се представили много добре през лятото, станали сте по-големи, по-мъдри, по-талантливи и да ви пожелаем успешна нова учебна година“.

    Стефания Иванова на 17 год., която учи в музикалното училище в град Пловдив,  поздрави присъстващите със специално изпълнение на цигулка.

    След което се пристъпи към награждаването със специални грамоти за доброволците, включили се в инициативата и за малчуганите, които са били най-активни в програмата.

    Празникът продължи с много песни, танци и веселие на площада пред Градската библиотека.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини