Служебният министър Иван Шишков проверява на място интерконектора

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще провери хода на строителните дейности на интерконектора Гърция – България в понеделник, 12 септември, съобщиха от пресцентъра на министерството.

На инспекцията са поканени и всички строители на обекта.

Проверката ще започне от газоизмервателна станция Стара Загора в 11:30 часа. След това той ще посети Диспечерския център до с. Стамболийски, Хасковска област, около 13:30 – 14:00 часа.

Уверението на строителите е, че днес всичките довършителни дейности по трасето трябва да са готови, а премиерът Гълъб Донев заяви, че тази седмица газовата връзка ще има Акт 15.

Интерконекторът е ключов за доставките на газ след 1 октомври, когато трябва да започне търговската му експлоатация, особено след провала на намеренията на служебното правителство да започне преговори с "Газпром".

В интервю по NOVA служебният премиер заяви: "Отправили сме запитване до "Газпром" да се възстановят доставките по договора", като добави, че на отправената покана за разговори няма върнат отговор. По думите му, няма и твърд отказ.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини